Новини Информация

Новамед Хелткеър ЕООД е лицензиран вносител на медицински изделия,помощни средства,приспособления за хора в неравностойно положение,слухови апарати,инвалидни колички,глюкомери. Ако вече имате отпусната целева помощ,заповядайте при нас.Изберете от нашият онлайн магазин помощно средство директно от вносителя. Независимо от кое населено място сте ние ще ви консултираме и изпратим избраното от вас помощно средство до вашият дом.

Видео за Новамед Хелткеър

 vbox  

youtube

Инвалидни колички-електрически скутери

Инвалидни колички-електрически скутери

SSP218DDA-SF 14-580x580-228x228 kymco-super-4-mobility-scooter-blue-450x450

Инвалидни колички  на най ниските цени от Новамед Хелткеър ЕООД

Видове инвалидни колички

Акумулаторни инвалидни колички
Рингови инвалидни колички - сгъваеми или с ригидна рамка

Наред с другите неща изборът на инвалидна количка зависи от:

Степента на увреждане
Остатъчните функции
Начина на употреба, съобразен със заобикалящата среда

Използването на акумулаторна инвалидна количка се препоръчва при намалена мускулна сила на ръцете и раменния пояс. Те се предлагат с джойстик или други начини на управление, като се избират според степента на увреждане.
 
При избор на количка за дете винаги се препоръчва активна рингова количка (вместо стандартна рингова количка), която позволява индивидуална и оптимална адаптация към нуждите на детето. Освен това активната количка предлага по-лесно управление, което допринася за мотивацията на пациента да достигне по-добро ниво на живот.

Ринговите инвалидни колички са предназначени за хора с увреждания,инвалиди и служат за самостоятелно обслужване без чужда помощ. Придвижването се извършва от болния с ръце посредством монтираните рингове на задните колела.
Освен класическите рингови инвалидни колички са показани и по-новото поколение средства за придвижване-акумулаторна инвалидна количка. Удълженият вариант на акумулаторна количка е скутера. Скутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо "джойстик", както е при класическата акумулаторна количка.
Акумулаторната,електрическа количка и скутера позволяват придвижване на по-дълги разстояния за разходка, пазаруване, осъществяване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот.
Може да се каже че скутера е по-подходящ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, която е по-къса и по маневрена е по-подходяща за вътре в къщи. Когато болния освен увреждане на краката има увреждания и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. Това е и основанието на ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез АСП/Агенция"Социално подпомагане".
Скутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече"автомобил" създаден за хората с увреждания.
Също така са показани специализираните инвалидни колички за болни от ДЦП/детска церебрална парализа/ за деца и възрастни, три колестни велосипеди, триколки, които се задвижват ръчно и имат приспособления за хората с увреждания..
При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор според състоянието на болния, диагнозата и начина му на живот.

 

Как да закупите скутер от нас

 Ако се интересувате от скутерите за инвалиди,ще Ви помогнем да се усведомите как да Ви отпуснат пари за него. Ще Ви осведомим и на какво друго имате право, според вашите епикризи, Телк и други медицински документи.

Може да ни се обадите по телефона или ако имате възможност да дойдете на място в офиса ни.При нас можете да си изберете всичко необходимо директно на най изгодната цена.Ние сме официален вносител на скутери и други помощни средства за България.

Като платите в брой в офиса или по банков път ние ще Ви издадем:  
-фактура,касов бон
-приемо-предавателен  протокол
 
Тези документи ще Ви бъдат необходими на Вас и на "Социално подпомагане". В тях се съдържат всички необходими данни, съгласно закона.
 
Нашата фирма има лиценз от агенцията за хората с увреждания за извършване на такава дейност чрез  "Социално подпомагане". Ако закупите скутера от не лицензирана за такава дейност фирма, Агенция "Социално подпомагане" няма да Ви признае документите и ще трябва да върнете парите.

С копие от касовия  бон, фактурата и приемо-предавателния протокол се отчитате пред Агенция "Социално подпомагане"

Можем да Ви помогнем.
Ние сме фирма , която предоставя безплатно чрез “Социално подпомагане” или чрез свободна продажба помощни средства/проходилки, инвалидни колички, тоалетни столове, бастуни , патерици, дюшеци и др.
Разполагаме с налични различни модели проходилки/крачещи, фиксирани, на тапи и с колела и тапи и други. Също така за тоалетната имаме различни модели  надстройки за тоалетна чиния, столове  за баня, тоалетни столове.

Ако имате право на безплатни помощни средства заповядайте при нас.Ще Ви помогнем Какви помощни средства са Ви предоставени, зависи от заболяването и състоянието.
За да Ви бъдем полезни е необходимо да знаем подробности за документите с които разполагате – епикризи от болници и т.н.
Тъй-като процедурата за получаване на целева помощ от “Социално подпомагане” отнема време, има възможност спешно да получите необходимите помощни средства плащайки стойността им и след това да си възстановите сумата чрез целевата помощ от  “Социално подпомагане”.
Каква е възможността да получите инвалидна количка?

Ако имате издадено решение и преведени средства за закупуване на рингова инвалидна количка (486лв)Можете да закупите от нас рингова инвалидна количка на най ниската цена (486лв),  

За повече подробности може да се обадите на телефон: (064) 807170 в работно време или да посетите офиса ни носейки копия на всички документи/епикризи,ТЕЛК/ за конкретни указания.

 

София, ул."Хайдушка гора" 8-12, тел: 0882 050010,
Централен офис: Плевен 5800

ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 21, тел./факс: (064) 807170