Партньори

  

 

 

 logo2

 

  1000px-Siemens AG logo.svg

 

  

Новини Информация

Новамед Хелткеър ЕООД е лицензиран вносител на медицински изделия,помощни средства,приспособления за хора в неравностойно положение,слухови апарати,инвалидни колички,глюкомери. Ако вече имате отпусната целева помощ,заповядайте при нас.Изберете от нашият онлайн магазин помощно средство директно от вносителя. Независимо от кое населено място сте ние ще ви консултираме и изпратим избраното от вас помощно средство до вашият дом.

Видео за Новамед Хелткеър

 vbox  

youtube


Вземете безплатно нова инвалидна количка от Новамед Хелткеър ЕООД лицензиран вносител на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения за хора в неравностойно положение.Ние помагаме на хората да живеят по-добре!

При нас можете да изберете от много модели нови и качествени инвалидни колички.

VCWK43B.jpg  560x490 4028
РИНГОВИ КОЛИЧКИ АКУМУЛАТОРНИ СКУТЕРИ


Видове колички за инвалиди

Акумулаторни колички
Рингови колички - сгъваеми или с ригидна рамка

Наред с другите неща изборът на инвалидна количка зависи от:

-Степента на увреждане
-Остатъчните функции
-Начина на употреба, съобразен със заобикалящата среда

Използването на акумулаторна инвалидна количка се препоръчва при намалена мускулна сила на ръцете и раменния пояс. Те се предлагат с джойстик или други начини на управление, като се избират според степента на увреждане.
При избор на количка за дете винаги се препоръчва активна рингова количка (вместо стандартна рингова количка), която позволява индивидуална и оптимална адаптация към нуждите на детето. Освен това активната количка предлага по-лесно управление, което допринася за мотивацията на пациента да достигне по-добро ниво на живот.

Ринговите колички за инвалиди са предназначени за хора с увреждания и служат за самостоятелно обслужване без чужда помощ. Придвижването се извършва от болния с ръце посредством монтираните рингове на задните колела.
Освен класическите рингови колички за инвалиди,са показани и по-новото поколение средства за придвижване-акумулаторна инвалидна количка. Удълженият вариант на акумулаторна количка е скутера. Скутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо "джойстик", както е при класическата акумулаторна количка.
Акумулаторната,електрическа количка и скутера позволяват придвижване на по-дълги разстояния за разходка, пазаруване, осъществяване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот.
Може да се каже че скутера е по-подходящ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, която е по-къса и по маневрена е по-подходяща за вътре в къщи. Когато болния освен увреждане на краката има увреждания и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. Това е и основанието на ЛКК/Лекарска консултативна комисия/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез АСП/Агенция"Социално подпомагане".
Скутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече"автомобил" създаден за хората с увреждания.
Също така са показани специализираните колички за инвалиди,за болни от ДЦП/детска церебрална парализа/ за деца и възрастни, три колестни велосипеди, триколки, които се задвижват ръчно и имат приспособления за хората с увреждания..
При желание може да се консултирате с нас , за да направите правилния избор според състоянието на болния, диагнозата и начина му на живот.